Львів’ян кличуть на міське прибирання до Великодня

1024 0
У середньому буде по 4-7 локацій у кожному районі. До прибирання будуть долучатись управляючі компанії, мешканці районів і відповідні підприємства.
фото: лмр

фото: лмр

Цієї суботи, 24 квітня, на різних локаціях у всіх районах Львова відбудеться міське прибирання до Великодніх свят. Так, до участі у прибиранні, яке відбуватиметься із дотриманням карантинних обмежень, запрошують усіх охочих мешканців.

«До толоки залучаємо підприємства, установи, організації, а також навчальні заклади. Взяти участь просимо також мешканців, підприємців, щоб прибирали біля своїх установ, організацій, кафе, ресторані», – цитує заступницю міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірину Маруняк пресслужба ЛМР.

Читайте такожНа вулиці Бандери у Львові почали зрізати дерева. Фотофакт

Планують також організувати прибирання в парках, скверах, на дитячих та спортивних майданчиках. Окрім цього, залучатимуть бригади, які будуть розкрижовувати дерева, що попадали. Гілки розбиратимуть і здадуть для переробки. Мешканці можуть долучатись, прибравши власні прибудинкові території, дитячі майданчики чи висадивши квіти.

У середньому буде по 4-7 локацій у кожному районі. До прибирання будуть долучатись управляючі компанії, мешканці районів і відповідні підприємства.

В управлінні екології та природних ресурсів додають, що особливу увагу цього року приділятимуть важкодоступним місцям. Зокрема, йдеться про яри та території, де рідко ходять люди та які є засміченими.

«Якщо 10 років тому було важливо прибирати в парках, то зараз, в цілому, парки прибирає персонал. Ми більше коштів передбачаємо на прибирання, тому такої потреби, як йти і прибирати, наприклад, Стрийський парк, парк ім. І. Франка чи парк «Залізна вода» насправді немає», – каже керівниця управління Олександра Сладкова.

Читайте такожУздовж траси на Львівщині самовільно вирізали та пошкодили дерева. Фото

Зараз працюють над створенням інтерактивної карти, на якій будь-який мешканець може знайти біля дому конкретні локації, що потребують прибирання. Також люди можуть знайти локацію загального районного значення, приміром, яр на території певного району, який систематично засмічується, або ж допомогти місцевим ОСББ або ЛКП.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!