Львів’ян запрошують до обговорення облаштування простору перед церквою

5499 0
ЛКП «Інститут Просторового Розвитку» запрошує до обговорення ескізної пропозиції благоустрою території перед церквою Покрову Пресвятої Богородиці (колишній костел Матері Божої Остробрамської).

При створенні громадського простору на вулиці Личаківській, 175, мають намір зберегти зелене покриття схилів і облаштувати штучну водойму.

Сучасний вигляд території біля церкви (lvivcenter.org)

«Пропонуємо ескізну пропозицію благоустрою території перед церквою Покрови на вул. Личаківській. Основна ідея – максимально зберегти зелене покриття схилів з мінімумом мощення та облаштувати штучну водойму. Чекаємо на ваші відгуки та коментарі», – йдеться у повідомленні ЛКП «Інститут Просторового Розвитку».

Залишати свої пропозиції можна у коментарях до допису.

Довідка. У 1938 р. на вершині пагорбу на високій терасі був споруджений храм у формі романської базиліки з ініціативи львівського римо-католицького архієпископа Болеслава Твардовського, як подяка за порятунок Львова від більшовицького наступу у серпні 1920 р., костел Матері Божої Остробрамської. Костел збудували за проектом Тадея Обмінського (1874–1932), який виграв конкурс на спорудження цього храму, що став домінантою Личаківського передмістя. Однак храм будувався вже після смерті архітектора. З північного сходу до базиліки прилягає вежа (висотою 60 м) на зразок флорентійської кампаніли. У 1939 та 1941 рр. вежа була пошкоджена артилерійськими снарядами, сліди від яких було видно до 1990-х. У 1946 р. костел був закритий і перетворений на книжковий склад. У 1992 р. храм був знову відкритий і освячений як церква Покрови Пресвятої Богородиці. Зараз (2009 р.) його використовує згромадження Салезіян східного обряду.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!