Львів’ян запрошують до перегляду другого епізоду проєкту «Їсти. Пити. Говорити» про Стефана Банаха

1321 0
Уже доступний до перегляду другий епізод проєкту – розповідь про Стефана Банаха — математика, фундатора Львівської математичної школи.

У Львові стартував проєкт «Їсти. Пити. Говорити», де відомий історик та дослідник галицької кухні Ігор Лильо розповідає про Львів як про місто з багатою гастрономічною культурою та історією. На Ютуб-каналі вже доступний до перегляду другий епізод проєкту – розповідь про Стефана Банаха – математика, одного з творців сучасного функціонального аналізу зі світовим визнанням, фундатора Львівської математичної школи.

«Ця тема досить актуальна, адже нещодавно на фасаді кав'ярні (проспект Шевченка, 27) розмістили інформаційну таблицю про Львівську математичну школу, також почалось обговорення проведення у Львові Світової математичної Олімпіади. Отже, їжте, пийте та слухайте цікаву розповідь», – каже історик Ігор Лильо.

Читайте також: Їсти, пити, говорити. У Львові стартував проєкт про історію та сьогодення галицької кухні

Відео другого епідозу вже доступне за посиланням.

Нагадаємо, що перший епізод каналу «Їсти. Пити. Говорити», де йдеться якраз про знайомство з каналом та його автором, можна переглянути тут. Дослідник розповідає про неймовірну жінку, успішну рестораторку Софію Телічек та її багату життєву історію. Детальніше про це дізнавайтеся за посиланням

Для довідки

Історик Ігор Лильо віднедавна головує в ГО «Клуб Галицької кухні», у якому науковці, кухарі, ресторатори, літератори, журналісти Галичини відновлюють традиційні рецептури галицьких страв та продуктів; поєднуючи їх із найновішими тенденціями та найвищими стандартами світової кулінарії, створюють нові галицькі страви, через які мають на меті передавати унікальність культури та історії Галичини.

Спільнота доброго смаку Kumpel’ Group – це мережа ресторанів авторської кухні, серед яких Ресторація Бачевських – ресторан зі стравами нової галицької кухні,  ресторан-пивоварня «Кумпель» та  Пивна ресторація міської кухні «Кумпель», два гастро-паби Craft&Kumpel, перша у Львові винотека Cafe1, перша крафтова пивоварня в Україні, екскурсійне агенство «Кумпель-тур» та крамниці з кумпельовим пивом та напівфабрикатами Kumpel Market.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!