Львів'ян запрошують до плетіння маскувальної сітки для встановлення рекорду

2980 0
За два дні сплетуть 2000 квадратних метрів сітки.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

На Львівщині планують встановити рекорд із плетіння найбільшої маскувальної сітки в Україні. Так, 3-4 вересня волонтери зберуться на масштабну акцію під назвою «Найбільша маскувальна сітка України».

Організатори акції подали заявку на її включення у Національну книгу рекордів України. Національний реєстр рекордів вже схвалив заявку. До участі у заході запросили усі волонтерські штаби плетіння маскувальних сіток Львова. У планах – сплести за два дні 2000 квадратних метрів сітки. Для цього потрібно понад 1000 осіб кожного дня.

Читайте також: Тероборонівці Львівщини просять допомогти придбати авто на передову

«Сітки на фронті потрібні завжди, і багато. На них є запит з початку війни й до нині. Правильно сплетена і розумно встановлена сітка робить невидимою позицію надовго. Справжня фабрична НАТівська сітка розміром 3х4 метри коштує приблизно 2 тисячі євро, це не по кишені ні державі, ні волонтерам. Тому небайдужі люди по всій країні плетуть сітки», – цитує керівника управління молоді та спорту Романа Хім’яка пресслужба Львівської ОВА. 

Такий розмір сітки допоможе покрити всі замовлення військових, які є в штабах Львова. Акція буде відбуватись у Львівському палаці мистецтв з 09:00 по 19:00. Усіх закликають доєднуватися до іціативи та виділити. Окрім цього, потрібна допомога бізнесу та небайдужих громадян, щоб зібрати кошти на закупівлю тканини й основ для сіток. Приблизна сума, яку треба зібрати – 50 000 грн. Охочі підтримати акцію можуть звертатися на електронну скриньку: [email protected], де нададуть реквізити та звіт.

Читайте також: Виплати під час війни. Яку міжнародну допомогу можуть отримати українці

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення у Львівській національній академії мистецтв працює волонтерський штаб із плетіння маскувальних сіток. За словами координаторки штабу Олесі Дацко, із кожним днем попит на маскувальні сітки зростає, особливо у літній період. Так, охочих закликають доєднатися до ініціативи та допомагати з плетінням сіток для Збройних Сил України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!