Львів’ян запрошують до театру на триденну мистецьку резиденцію

1949 0
У Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки 30 жовтня стартує триденна мистецька резиденція Lesia Art Residence, яка триватиме до 1 листопада. Львів’яни мають змогу, як запропонувати власні ідеї, так і поспостерігати за мистецькими вигадками інших.
фото: project18218.tilda.ws

фото: project18218.tilda.ws

«Мистецька резиденція «Леся» – це проект, що презентує театр Лесі Українки відповідно його новій концепції. Дружній експериментам та готовий до співпраці простір театру відкриває свої закутки для креативної публіки, що готова працювати з його незадіяними ресурсами. Організатори конкурсу розраховують на те, що проект стане першим етапом створення арт-кластеру на основі локації Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки», –  йдеться на сторінці резиденції у Facebook.

«Основна мета мистецької резиденції – відкрити простір театру для креативної публіки та залучити громадськість до ревіталізації театру Лесі Українки», – повідомили організатори.

До 24 жовтня тривала подача проектів, з яких були обрані найцікавіші для реалізації з 30 жовтня по 1 листопада. Уж пройшли відбір з покриттям витрат на матеріали  проекти «2-BI Леся» (Krolikowski Art), «Тіні забутих вистав» (Керівник групи: Гайліс Віра), «ІМ'Я» (Валерій Пузик), «Ноги Лесі або «прийняти отримане» (Богдана Давидюк), Проекти Галини Бойко, «Непрозоре споглядання» (Богдан Янчук, Роман Коваль), «Пташки» (Ганна Шумська), «Погляд» (Надія Кріворотова). Ще кілька проектів запрошено до співпраці.

Щоб запропонувати власні ідеї, треба зареєструватись за посиланням.

Під час заходу відбуватиметься і вечірня програма. Так, у п’ятницю, 30 жовтня, на камерній сцені театру відбудеться дискусія із запрошеними експертами про культурну індустрію. 31 жовтня резиденція запросить на вечірку. 1 листопада, у неділю, о 17.00 відбудеться  виставка проектів резидентів та презентації театру про стратегії майбутнього розвитку.

Повну програму заходу можна побачити на його офіційному сайті.

17 жовтня, розпочавсяся процес ревіталізації Театру імені Лесі Українки у Львові. Учасники толоки «Приходь, я жду», названої за уривком із твору Лесі Українки «Кам’яний господар», допомогли пристосувати локацію театру до проведення мистецької резиденції (Lesia Art Residence) та майбутніх культурних події. 

Джерело: zaxid.net.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!