Львів’ян запрошують до участі в конкурсі соціально-культурних проектів

2110 0
Загальний бюджет конкурсу понад 2 млн гривень.
Ілюстрація: ЛОДА

Ілюстрація: ЛОДА

Львівські неприбуткові організації запрошують до участі в конкурсі соціально-культурних проектів. Про це в коментарі Tvoemisto.tv  повідомили в Львівській міській раді.

Метою конкурсу є підтримка ідей громадських організацій для розвитку міста. Тому і головна умова конкурсу – це реалізація проектів виключно у Львові. Цього року загальний бюджет конкурсу складає 2 130 тис. грн, а громадські організації можуть подавати проекти на сім галузевих напрямків.

«Цього року фінансування на рівні з минулими роками. Одне управління, наприклад, може виділити на 100 тисяч менше, ніж минулого, натомість інше дає трохи більше. Сума на конкурс закладена кожним управлінням окремо, а формується вона з висновків, скільки запитів від громадських організацій було раніше», - каже заступниця начальника відділу громадського партнерства ЛМР Юлія Бойко.

Фінансування для одного проекту також має свої межі. Мінімальний розмір гранту для одного проекту – 20 тисяч гривень, максимальний – 100 тисяч. Рекомендована ціна від Львівської міської ради – 50 тисяч гривень.

Читайте також: Які проекти громадського бюджету реалізували у Львові за два роки. Інтерактивна мапа

Відтак, на 2019 рік проекти на конкурс приймаються за сімома напрямками і мають відповідне фінансування:

  • культура – 600 тис грн;
  • туризм – 150 тис грн;
  • освіта – 110 тис грн;
  • соціальний захист – 700 тис грн;
  • розвиток громадянського суспільства – 170 тис грн;
  • інформаційні технології та інновації – 200 тис грн;
  • поводження з відходами – 200 тис грн.

 

Згідно ухвали міської ради щодо проведення конкурсу, серед напрямків також має бути «охорона здоров’я».  Втім, основна діяльність управління охорони здоров’я на наступний рік – це впровадження медичної реформи, куди і буде спрямовано все фінансування управління.

Також кожен із напрямів має певні рекомендації, яким має бути проект та на які напрямки його краще спрямувати.

Читайте також: Перемагають згуртовані. Як виграти конкурс громадського бюджету

Подача проектів на конкурс розпочалася першого грудня і триватиме до 25 грудня.

Для участі в конкурсі, громадським організаціям потрібно заповнити аплікаційну форму і надіслати її на електронну адресу:  [email protected].

«Подати проекти цього року дуже просто. Якщо раніше потрібно було подати два паперові примірники, екземпляри всіх установчих документів, завірених печаткою. Тепер достатньо просто надіслати на електронну скриньку заповнену аплікаційну форму. Це спонукає більше організацій брати участь в конкурсі», - розповідає Юлія Бойко.

Кількість переможців обмежена тільки кількістю коштів відповідного управління. За словами Юлії Бойко, навіть, якщо проект не переможе в конкурсі, потрібно брати участь і висловлювати свої ідеї, а міська рада може продовжувати співпрацю з громадськими організаціями і поза межами конкурсу.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!