Львів’ян запрошують до участі в унікальній виставі

2171 0
У Львові активісти та митці об’єдналися навколо проекту «Осінь на Плутоні», аби розповісти унікальні історії мешканців геріатричного пансіонату на театральній сцені. Наразі вони шукають перформерів/акторів для вистав. Спробувати себе у цих ролях можуть усі охочі.
фото: facebook.com/groups/fallonpluto

фото: facebook.com/groups/fallonpluto

Ідея проекту «Осінь на Плутоні» – це міждисциплінарний мистецько-соціальний проект, що створюється на перетині перформативних практик, документального та лялькового театру. Основою для постановки стануть історії мешканців геріатричного пансіонату.

Читайте також: У домі покинутих надій. Як доживають віку самотні львів'яни?

Як розповів Tvoemisto.tv учасник проекту, незалежний театральний діяч, режисер та драматург Сашко Брама, особливо цікавим аспектом у цій справі є зіткнення різних систем цінностей: «Цінності молодої людини, яка хоче реалізуватися в різних проявах, відрізняються від цінностей людини, яка, можна сказати, вже відбулась. Маючи за собою багаж прожитого життя із безліччю помилок, перенаситившись болем, особа сприймає реальність вже на іншому рівні. Саме цей рівень сприйняття реальності і є об’єктом нашого дослідження. Майбутню виставу, що буде створена на основі бесід з мешканцями геріатричного пансіонату та наших рефлексій стосовно цих історій, можна охарактеризувати як спробу заглянути в очі власним екзистенційним страхам, страху смерті зокрема. Це може бути неприємно, але саме це повертає нас до витоків людяності».

Робота над проектом триває вже майже рік і тепер активісти вийшли на фінальну стадію реалізації – вже почались постановочні роботи, але акторський склад проекту поки що не сформований. «Кожен може спробувати долучитися до створення вистави, ми відкриті для всіх»,  – інформують учасники проекту у соцмережах.

Вимоги:

- Серйозне ставлення до роботи.

- Відкритість до творчого пошуку.

- Відвідування геріатричного пансіонату разом з іншими учасниками проекту.

- Можливість підлаштуватись під робочий графік проекту. Постановчі роботи відбуватимуться впродовж літа.

Постановка здійснюється на базі Львівського драматичного театру імені Лесі Українки.

За детальною інформацією звертайтеся в приватні повідомлення або за номером телефону +380936990803 (Sashko Brama).

Читайте також: Лєрка-волонтерка. Історія одинадцятирічної львів'янки

 

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!