Львів’ян запрошують долучатись до відновлення історичних трамваїв

2072 0
У Львові з липня продовжать відновлення історичних трамвайних вагонів. Цьогоріч планується завершити капітальне відновлення раритетного трамвайного вагону «Gotha T59E» №002 1960 року виготовлення. Це єдиний вагон цієї модифікації в Україні із трьох які зберіглися у всьому світі – два інші вагони залишилися на території окупованого Криму. Протягом 35 останніх років він використовувався у якості службового рейко-зварювального вагону.
фото: photo-lviv.in.ua

фото: photo-lviv.in.ua

У  травня 2014 року керівництво ЛКП «Львывелектротранс» прийняло рішення про заборону списання і утилізації усього раритетного електротранспорту Львова, а у липні 2014 року активісти ГО «Львів’яни за електротранспорт» разом із майстрами «Львівелектротрансу» приступили до часткового відновлення трамваїв «Gotha T59E» №002 і «Tatra T4SU» №869.

Історичні трамваї Львова протягом останнього часу стали учасниками кількох загальноміських і тематичних акцій:

1. Параду трамваїв на День незалежності України 24 серпня 2014 року;

2. Виставки «Фрагменти історії» в рамках «Днів європейської спадщини» у вересні 2014 року;

3. Тематичної екскурсії «Шляхами львівських трамваїв» 30 листопада 2014 року;

4. Поїздки на ретро-поїзді та ретро-трамваїв у квітні 2015 року;

5. Параду трамваїв на завершення «Днів відкритих дверей у трамвайному депо» 31 травня 2015 року.

Завдяки сприянню керівництва ЛКП «Львівелектротранс» та Управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради у червні 2015 року прийнято остаточне рішення про переведення трамваю №002 із службового статусу в музейний та про демонтаж зварювального обладнання, яке знаходилося у середині салону і заважало відновленню.

Цього літа планується провести капітально-відновлювальний ремонт вагону із повним відновленням пасажирського салону. «Оскільки ЛКП «Львівелектротранс» немає достатніх коштів, ГО «Львів’яни за електротранспорт» звертається до усіх небайдужих із проханням про посильну допомогу у відновленні трамвайного вагону (матеріальну, роботою, матеріалами, інформуванням у ЗМІ). Звертатися до голови ГО Антон Лягушкін», – голова громадськї органызації «Львівяни за електротранспорт» Антон Лягушкін.

Джерело: Дивись.Інфо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!