Львів’ян запрошують долучатись до Всеукраїнської прощі

4357 0
Наступної п’ятниці, 26 червня 2015 року, з нагоди Дня мирянина та Року митрополита Андрея Шептицького, у відпустовому місці в с. Страдч, що на Яворівщині, зберуться вірні з усіх куточків України.
ілюстративне фото: lvivexpres.com

ілюстративне фото: lvivexpres.com

На Всеукраїнську прощу йдуть, щоб зцілити душі від жахів війни та отримати повний відпуст, щоб вимолити в Господа опіки, милосердя і допомоги Україні та її народу. «Ця Всеукраїнська проща є особливою. Зокрема, її у співслужінні єпископів багатьох єпархій очолить Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, що є знаково, з огляду на події в Україні і велику потребу душпастирської опіки. Також варто наголосити, що цього року Папа Франциск в особливий спосіб відзначив Страдецьку прощу, надавши цьому святому місцю Повний Відпуст. У Декреті йдеться: «Можливість отримати Повний Відпуст всім і кожному вірному, якщо вони правдиво розкаяні, висповідані і прийняли Святе Причастя, відвідавши як паломники парафіяльну церкву в Страдчі дня 26 червня і там побожно взяли участь у богослужіннях на честь блаженних мучеників Миколи Конрада і Володимира Прийми». Також, згідно з Декретом, відпуст можна жертвувати за тих, хто найбільше очікує від нас допомоги, тобто «для помочі душам в Чистилищі», – розповідає співорганізатор прощі Зенон Боровець.

Цього року у Всеукраїнській прощі до с. Страдч візьмуть участь захисники України, родичі загиблих, волонтери. Також до прощі традиційно долучаться узалежнені від алкоголю особи та їхні рідні, інформує прес-служба міськради.

Після Богослужіння усі охочі вже традиційно складатимуть присягу про відречення від алкоголю. Скласти її можуть не тільки узалежнені, а й їхні близькі в намірі за осіб, зранених алкоголем. Цікаво, що вже зафіксовані випадки, коли люди, які мають пристрасть до алкоголю, кидали за якийсь час пити, якщо близькі складали цю присягу в їхньому намірі під час Всеукраїнської прощі до с. Страдч.

Програма прощі

08.30 – з’їзд прочан у с. Ямельня на місце мученицької смерті блаженних о. Миколи Конрада і дяка Володимира Прийми.

09.00 – Молебень до блаженних.

10.00 – Піша хода до площі біля «Страдецької гори».

11.00 – Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Патріарх Святослав.

- Присяга відречення від алкоголю.

- Молитва на освячення всякої речі.

- Похід до церкви та молитва до блаженних.

- Хресна Дорога.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!