Львів’ян запрошують долучитись до благодійної акції у День закоханих

1932 0
Акція «Валентинка для Валентина» відбудеться на площі Ринок перед входом у Ратушу. За підтримки ЛКП «Львівелектротранс» автори проекту створять «Валентинку…» з трамваю Електрон, який перетвориться на мистецький простір. Мета акції - допомогти пораненому в АТО бійцю Валентину.
фото: Facebook

фото: Facebook

Під час акції відбудеться поетичний performance. Головною ж родзинкою дійства стане виставка світлин Марти Малоїд-Глєбової, кошти з продажу яких підуть на лікування важкохворого бійця АТО Валентина Бородіна, який перебуває з вересня 2014 року в Головному військово-медичному клінічному госпіталі у м. Києві. Зразки світлин в трамваї Електрон милуватимуть око пасажирів ще місяць.

«Львів – завжди радо ділився своєю атмосферою та енергетикою із усіма закоханими парами. Сучасний Львів — це поєднання вікових та модерних традицій. Яка ж романтика без трамвая? Люди в трамваях закохуються, знайомляться та освідчуються вже понад 120 років. Сучасна ж молодь святкує день закоханих у день Валентина. Ми вирішили поєднати ці традиції, як нагоду, щоб ще раз привернути увагу до наших мужніх воїнів, які сьогодні захищають Україну – говорить Ольга Бачинська, начальник відділу маркетингу ЛКП «Львівелектротранс».

Читайте також: Львів'ян запрошують на День закоханих у Шевченківський гай

Назва акції є символічною, адже дружина пораненого бійця теж  Валентина. «Валентин і Валентина – це дуже романтично. Я познайомилася з ними у київському госпіталі, - каже режисер проекту Олеся Галканова, - Вони виділялися тим, що до них мало хто підходив. Довкола бігали журналісти, які знімали сюжети про усіх довкола, обходячи цю засмучену пару боком. Так, Валентинові пошкодження не видно, але воїн у важкому стані. Він воював за нас, тепер бореться за себе щодня на операційному столі. Ви тільки уявіть, день за днем витримувати складні операції, а їх було понад 30. Але ці світлі очі надихають мене, щоб бути для таких, як він тилом. Саме тому, виникла ідея здійснити цей проект. Я відчуваю велику відповідальність і великий трепет душі. Я можу не багато, але доки в мені є сили, я буду опорою, підтримкою тих, хто дарує мені безхмарне небо і мирні світанки».

Акція «Валентинка для Валентина» відбудеться 14 лютого 2015 року з 13:00 до 15:00 на площі Ринок перед входом у Ратушу. Автори проекту Ольга Бачинська, Олеся Галканова «GALKANOVA Direct» та Марта Малоїд-Глєбова запрошують львів'ян долучитись до дійства і допомогти пораненому бійцю Валентину у його боротьбі за життя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!