Львів’ян закликають долучитись до підрахунку вуличних котів

2456 1
Результати планують оголосити на початку липня.
Фото: wallcoo.net

Фото: wallcoo.net

Львів’ян просять долучитися до підрахунку вуличних котів, який проведуть 26-30 червня. Про це під час пресконференції повідомила директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

«Ми завжди говоримо про проблему вуличних котів, але навіть не знаємо їхньої кількості. А як можемо стверджувати, що проблема існує, якщо невідомі її масштаби. Тому прагнемо знайти механізм, який би допоміг нам гуманно регулювати чисельність безпритульних котів і водночас гарантувати безпеку містян», – каже вона.

За словами Оксани Кошак, не лише вуличні собаки несуть загрозу, а й коти теж створюють певний дискомфорт. Аби встановити їхню кількість, залучили спеціалістів міжнародної платформи Animal-ID.info. Тож кожен охочий зможе відслідковувати чисельність безпритульних тварин на сайті, а також стати волонтером, заповнивши форму.

За допомогою спеціального мобільного додатку можна сфотографувати кожну побачену безпритульну тварину з gps-міткою її перебування, додати візуальний опис в режимі онлайн та внести дані до бази, з якою працюватиме модератор підрахунку. Результати планують оголосити вже на початку липня.

Читайте також: Львів'ян закликають залишати воду на вулиці для бездомних тварин

Додамо, що 2015 році такий механізм розробили для підрахунку безпритульних собак. Завдяки цьому їхню популяцію скоротили на третину: раніше їх було понад 600, а за результатами підрахунку на початку серпня 2017 року, виявили 412 безпритульних собак.



Читайте також:
18 Червня, 2019 17:52
666 ... хто б (з отих "підракуїв") підрахував , скільки діток викинули на вулицю через двомісячні канікули в дитсадках ... та проблеми "індєйців" наших "шерифів" не цікавлять ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!