Львів’ян запрошують на безкоштовні екскурсії до Тартаківського палацу

3961 1
Екскурсії відбуваються щопівгодини.
Фото Ольги Коваль

Фото Ольги Коваль

Щонеділі у смт Тартаків на Сокальщині волонтери проводять екскурсії палацом Лянцкоронських XІХ століття, більш відомим як Тартаківський палац. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила Ганна Гаврилів, засновниця «Спадщина.UA» та співорганізаторка проєкту з відродження пам’ятки.

Екскурсії відбуваються щопівгодини. Окрім цього, вони є безкоштовними. Охочі можуть залишити благодійний внесок для відродження палацу. Зараз волонтери збирають кошти на облаштування тимчасового даху частини палацу та складського приміщення для зберігання артефактів.

Як доїхати зі Львова?

Авто: півтори години від Галицького перехрестя попри Жовкву на Червоноград, на початку Червоногорада - поворот праворус у бік Сокалю, а в кінці міста поворот праворуч у напрямку Тартакова.

Автобусом: щопівгодини з автостанції АС-2 рейсовий автобус Львів - Сокаль, далі - місцеві маршрутні таксі.

Читайте також: У нас є тисячі своїх нотрдамів. Допоможіть врятувати Поморянський замок, будь ласка

Нагадаємо, що в серпні протягом тижня понад 150 людей – професіоналів та громадських активістів відроджували пам’ятку архітектури національного значення – палац Лянцкоронських XІХ століття. Реконструкція палацу відбувалася в межах першого в Україні волонтерського освітнього табору-резиденції «Тартаків & Тартак», організованого благодійними фондами «Софос» та «Спадщина.UA».

За час роботи табору на території Тартаківського палацу повністю розчистили рондо, влаштували доступ до внутрішнього подвір’я, прибрали 5 приміщень палацу, встановили інформаційні панелі та мистецькі інсталяції, а також виявили старий фонтан і фрагменти декоративних елементів інтер’єру.

Ольга Коваль



Читайте також:
17 Вересня, 2019 09:40
666 ... безкоштовне -- це вже замало для українця-споживача культури ... треба ще там організувати щось на кшталт отого розпродажу конфіскату ... і оті споживачі культурного продукту ломануться туди по спинах одне одного ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!