Львів’ян запрошують на біблійний карнавал

2025 0
Львів’ян запрошують на Свято Пурім – біблійний карнавал. В рамках відзначення Свята в неділю, 15 лютого, відбудуться майстер-класи єврейських традицій. Святкування проводитимуть Клуб Гіллел та Римо-католицька Парафія св. Йоана Павла ІІ.

Як зазначають організатори, це святкування для усіх: дорослих, молоді і дітей. «В танцях, співах та інтеграційних іграх пізнаватимемо біблійну історію відважної Естер. Побачимо, що кожен має своє особливе завдання-покликання», - зазначає отець Григорій Драус.

Назва свята «Пурім» означає «жреб’я». «Можемо почути, що все є через долю, що усім керує «сліпий випадок». Однак, з історії, викладеної в Книзі Естер, за всіма подіями стоїть Господь Бог. Він, коли не хоче виявляти свого діла яскраво, підписується псевдонімом «випадок». Велику радість приносить віра, що Боже Проведіння є завжди над нами. Таким чином Пурім є сповнений радості, більше за карнавал», - додає отець Григорій Драус.

Цього року майстер-клас буде проведено раніше від календарного свята Пурім, оскільки християни вже розпочнуть час посту, а Пурім слід пережити в повній радості.

Захід відбудеться в неділю, 15 лютого, о 18.00-19.00 год, Студентський Клуб «Гіллел», пр. Свободи 1/3, кв.36. Організатори чекатимуть перед входом в будинок. Вхід вільний.

Телефон для довідок: 097 5170642, 093 4338522, о. Григорій Драус. Також деталну інфрмацію шукайт на сайті www.rym.lviv.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!