Львів’ян запрошують на благодійну виставку світових фотографів

1971 0
У вівторок, 7 червня, у Львові відкриється фотовиставка благодійного проекту «…ForgottenByWorld». На заході будуть представлені фотографії дітей зі сходу України, які народились з важкими патологіями, захворюваннями або постраждали від бойових дій та потребують допомоги.
фото: Forgotten By World

фото: Forgotten By World

Про це повідомила директор департаменту культури, національностей та релігій Львівської Облдержадміністрації Христина Береговська.

«Це роботи відомих фотографів зі світовим ім’ям, які бачили війну в Україні крізь об’єктив фотоапарату. І, хоча, проект і не зачіпає політику, він покликаний показати Європі наслідки війни для тих, хто не може себе захистити – дітей, - зазначила Христина Береговська.

Всі зібрані кошти підуть на лікування дітей зі світлин виставки.

Львів – перше місто в Україні, що прийматиме фотовиставку. Далі експозиція поїде до Києва. Варто зазначити, що подія відбуватиметься під патронатом Львівської обласної державної адміністрації та Посольства України у Польщі.

За словами консул-керівника Консульства України в Гданську Лева Захарчишина, цей проект є важливим тому, що в світі інформація про російську агресію проти України переважно поширюється в політичному контексті, а долі конкретних людей залишаються поза кадром. Ця виставка – нагадування про те, чим є ця війна.

Організаторами фотопроекту виступили  Мачек Монгірд, президент "LambreFoundation", Конрад Пружинскі – віце - президент Асоціації "Expatria".

Місце: Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17

Коли: з 7 по 19 червня

Детальніше про виставку можна дізнатись за посиланням «…ForgottenByWorld».

.

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!