У Львові організовують благодійний показ фільмів для допомоги митцю, який упав в кому

1637 0
Минулого тижня кіноаматор опинився у лікарні з черепно-мозковою травмою, і зараз перебуває у комі.
Фото: Центр міської історії

Фото: Центр міської історії

Кіноаматаор, винахідник та митець Орест Бачмага з Винників потребує допомоги. Минулого тижня з ним трапилася пригода, і він отримав черепно-мозкову травму. Митець переніс операцію та перебуває у комі. Про це повідомляють у Центрі міської історії.  

У неділю, 23 травня, о 16:00 Центр міської історії, що на вулиці Академіка Богомольця, 6/2, запрошує на відкритий благодійний показ фільмів Ореста Бачмаги. Участь можлива за попередньої реєстрації через обмежену кількість місць у залі. 

В неділю переглядатимуть такі фільми Ореста Бачмаги, як «Барви літа», «Все це поки ще існує», «Мої вихідні», «Пепе», «Невидимка», «Історія якої могло не бути», «Homo Sapiens», «Портрет».

Допомогти митцю також можна коштами, які потрібні на лікування. 

Реквізити для допомоги: 

5457 0822 2046 5244 (Олена Буйвідт)

Додамо, що Орест Бачмага знімав свої фільми у 1970-80-х роках на піку популярності кіноаматорства. Торік Міський медіаархів Центру міської історії оцифрував 10 фільмів кіноаматора. Відтоті їх показували у Львові та на міжнародних подіях (Ars Electronica та DocuDays). 

«Фільми дають можливість Оресту Бачмазі показати свій спосіб взаємодії з навколишнім середовищем поміщаючи себе, або власний погляд у центр сюжету», – пишуть у Центрі міської історії. 

Фото Центру міської історії

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!