Львів’ян запрошують на документальний фільм «Поверніть мого тата»

1041 0
У фільмі покажуть історії дітей, чиїх татів посадили чи насильно викрали після окупації Криму.
Фото: Територія Терору

Фото: Територія Терору

Завтра, 15 грудня, у Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія терору», що на пр. Чорновола, 45г (барак №2) у Львові, відбудеться ексклюзивний показ документального фільму «Поверніть мого тата!». Про це повідомляють організатори події.

Показ, який влаштовує Кримськотатарський Ресурсний Центр, почнеться о 16.00 . Це будуть історії дітей, чиїх татів посадили чи насильно викрали після окупації Криму.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

Захід проведуть з урахуванням усіх карантинних обмежень та за наявності Covid-19 сертифіката (зеленого) у всіх присутніх. Після показу короткометражного документального фільму відбудеться панельна дискусія з авторами та героями цього фільму.

Читайте також: Стало відомо, коли вийде в прокат фільм «Я, «побєда» і Берлін» за книгою Скрябіна

Для довідки

Документальний фільм «Поверніть мого тата!» – це крик допомоги двохсот дітей. Фільм порушує одну з найактуальніших і найболючіших тем сучасності: дитинство без батька. Це історії дітей, чиїх татів посадили чи насильно викрали після окупації Криму. Деякі з них бачили жорстоке затримання своїх батьків і тепер мають одне прохання: «Поверніть мого тата!».

Із кожним роком в окупованому Криму кількість людей, позбавлених волі у рамках політично мотивованих справ, збільшується. Уже понад 200 дітей змушені рости без рідного батька, без його щоденної підтримки та піклування. Цим фільмом Кримськотатарський Ресурсний Центр мав на меті привернути увагу української та міжнародної громадськості до проблеми політв'язнів Криму, а також і їхніх дітей, які страждають не менше за своїх батьків.

Стрічка доступна сімома мовами: українською, арабською, німецькою, англійською, турецькою, італійською та іспанською. Кінокартина братиме участь у низці українських і міжнародних фестивалях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!