Львів’ян запрошують на документальний фільм про Майдан

2148 0
21 листопада у Кінопалаці «Коперник» і 22 листопада у Львівському Палаці мистецтв покажуть документальний фільм Натальї Бабінцевої «Музей «Революція». Картина є першою у сфері кінодосліждення культури Майдану.
фото: www.bukinfo.com.ua

фото: www.bukinfo.com.ua

Герої стрічки – музейні куратори, мистецтвознавці, художники та творчі ініціативи, чиї роботи стали символами українського протесту. У фільмі знімались як українські, так і російські актори: Олександр Ройтбурд, Нікіта Шалений, Олексій Сай, Іван Семесюк, Олекса Манн, Павло Клубнікін, а також мистецтвознавиця Аліса Ложкіна, поет Артем Полежака, піаніст Мар’ян Мацех.

Фільм «Музей «Революція» – незвичний погляд на революцію очима художників, працівників музеїв та кураторів, які намагаються зафіксувати стрімке сьогодення. Революція змінює соціальний і політичний ландшафт, але в першу чергу – реальний пейзаж. Центр жодної з європейських столиць давно не виглядав так, як нещодавній Майдан Незалежності. Він одночасно нагадував середньовічний карнавал і футуристичну фантазію, – зазначають ініціатори проекту.

«Це тотальна інсталяція», – так Майдан у фільмі описує художник Олексій Сай. Як і на карнавалі, під час революції повсякденні предмети змінюють призначення. Між розфарбованих міліцейських щитів та атрибутів скинутої влади, вони раптом стають музейними артефактами.

Джерело: gazeta.ua, zaxid.net

Опублікувала Яна Гончарова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!