Львів'ян запрошують на екуменічне освячення води

1605 0
Традиційно кожен охочий зможе після освячення води взяти її додому.
Фото: velychlviv.com

Фото: velychlviv.com

У Львові, на площі Ринок, на свято Водохреща, 19 січня, традиційно проведуть щорічний Чин освячення води. Участь у ньому візьмуть духівники усіх християнських конфесій міста, повідомляє ЛМР.

Читайте також: У Львові є унікальне місце для освячення води. Фото, відео

О 13:30 год., до спільної молитви запрошують усіх мешканців та гостей Львова, які зможуть взяти додому освячену воду. Для цього буде встановлять резервуар об’ємом 1500 літрів.

Чин освячення води, відповідно до графіку, очолить єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян.

За словами капелана Львівської міської ради о. Павла Дроздяка, під час свята Богоявлення нам відкривається Господь. Бог, котрий перебуває у єдності.

«Саме тому щороку на свято Богоявлення ми, представники різних конфесій, збираємося разом на загальноміське екуменічне освячення води, щоб стати свідками того, як благодать Духа Святого освячує воду для нас», – увже о. Павло Дроздяк.

Нагадаємо, що минулого року, зважаючи на карантинні обмеження, у Львові не було традиційного загальноміського освячення води на свято Богоявлення, яке відзначають 19 січня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!