Політична реклама

Львів’ян запрошують на Фестиваль сиру і бринзи

1706 0
Щоб підтримати українське народне мистецтво і добрі українські традиції кулінарного мистецтва, зокрема сироваріння, вже кілька років у місті Винники проводяться фестивалі сиру і бринзи.

До Дня музеїв, 18 травня цього року, Історико-краєзнавчий музей м. Винники за підтримки Винниківської міської ради запрошує на фестиваль сиру і бринзи, на якому різноманітні сирні вироби будуть представляти майстри сироваріння із Хуста, Космачу, інших міст Прикарпаття та Закарпаття, повідомили у прес-службі Львівської мерії.

На фестивалі власники фермерського господарства запропонують сири кроттен, бюш, томет, фету, сігалон, виготовлені за традиційною французькою технологією.

Гості ярмарку матимуть змогу придбати «солодку» продукцію винниківських пасічників, вироби народних майстрів: ткані та вишивані вироби, гаварецьку, покутську та гуцульську кераміку, ковані вироби, вишиванки коломийських майстринь, а також спробувати свої сили у стрільбі з лука та арбалета.

Народних майстрі проведуть майстер-класи для усіх охочих із гончарства, ковальства, лозоплетіння, ткацтва, різьбярства,  малярства на склі та яворівських розписів.

У програмі ярмарку запланована вистава у виконанні аматорського театру «Сміх і сльоза» (режисер І. Дзядига), яка розпочнеться о 15.00 год.

Планується проведення різноманітних конкурсів, концертна програма за участю колективів міста та гурту «Дриг», інші театралізовані дійства, а також лицарські бої.

Фестиваль відбудеться у неділю, 18 травня, з 10.00 до 18.00 год. за адресою: м. Винники, вул. В.Івасюка, 5.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!