Львів’ян запрошують на галереї Гарнізонного храму оглянути старовинні фрески та орган

1911 0
Цього року храм святкуватиме ювілей.
Фото: Підземелля Гарнізонного храму

Фото: Підземелля Гарнізонного храму

Мешканців Львова та всіх бажаючих запрошують із 27-го липня піднятись на галереї Гарнізонного храму, аби більше дізнатись про минуле та сучасність храму, ознайомитись із старовинним органом та роздивитися відреставровану фреску із картою світу XVIII ст.

«У зв’язку з реставраційними роботами у храмі, відвідини можливі лише в присутності наших працівників, тому просимо попередньо резервувати час для відвідин на сайті», – йдеться у запрошенні.

Читайте також: Як українці і поляки реставрують старовинні фрески Гарнізонного храму у Львові

Нагадаємо, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла триває реставрація фресок (1737-1740 рр) на склепінні головної нави площею понад 1000 м2, автором яких є Франциск Екштайн. Реставрацію заплановано завершити у 2021 році, саме у 2021 році храм святкуватиме 10-ліття від свого відкриття (2011-2021 рр.) 

Храм збудований у 1630 році, однак в період з 1946 року по 2011 рік двері храму були зачинені для вірян.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!