Львів’ян запрошують на громадське слухання щодо змін до Генерального плану Львова

2475 0
Громадське слухання відбудеться у актовий залі ДП ДІПМ «Містопроект» на вул. Генерала Чупринки, 71.
фото: www.stfeder.com

фото: www.stfeder.com

17 травня у Львові відбудеться громадське слухання щодо коригування Генерального плану міста. Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

Читайте також: (Не)довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

Слухання проводить за ініціативи мешканців. Серед їхніх вимог − прийняти відповідну увалу про коригування Генплану, виділити кошти на ці роботи ще у 2019 році та в процесі роботи створити вузькопрофільні експертні робочі групи за участі мешканців, міжнародних експертів, депутатів та чиновників.

Додамо, що з такими ж вимогами мешканці зареєстрували електронну петицію, яка вже набрала понад 300 голосів із 500 необхідних.

Громадське слухання відбудеться у актовий залі ДП ДІПМ «Містопроект» на вул. Генерала Чупринки, 71. Реєстрація учасників: 16.00−17.00. Початок заходу о 17.00.

Зареєструватись на громадське слухання можна на підставі документа, який посвідчує особу та дає можливість перевірити місце проживання та реєстрації або наявності нерухомості на території Львова.

Читайте також: Місто коротких відстаней. Як розробляють План сталої мобільності для Львова

Довідка

Генеральний план − вид містобудівної документації, що регулює містобудівну діяльність, визначає умови безпеки мешканців, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних і екологічних вимог, раціональне визначення меж землекористувань, зон житлової, суспільної, промислової забудови тощо. Генеральний план вважають основним юридичним документом у галузі містобудування.

Генплан Львова розробили у 2008 році.  Переглянути його мають у 2025 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!