Львів’ян запрошують на громадські обговорення щодо скейт-парку на Левандівці

3401 0
У суботу, 9 квітня, у Львові відбудуться громадські обговорення щодо проекту облаштування громадського простору на Левандівці (вул. Широка, 88-100). Саме там запланувати розмістити скейт-парк, дитячий майданчик, зону тихого відпочинку або ж баскетбольне поле. Однак що саме там зробити, вирішили спитати у львів’ян.
зображення: alex-shutyuk.livejournal.com, Facebook

зображення: alex-shutyuk.livejournal.com, Facebook

Громадські обговорення заплановані на 13:00 год. на території майбутнього скейт-парку (вул. Широка, 88-100).

Читайте також: Де у Львові будуть нові громадські простори: перелік, фото

Ділянка, де в майбутньому облаштують скейт-парк, знаходиться на краю Левандівки – на вулиці Широкій. «Це локація поблизу житлових будинків, де зараз є великий газон. Цього року ми тут плануємо облаштувати скейт-парк, дитячий майданчик та відпочинкову зону. Це «оживило» би цю частину Левандівки», – розповіла Tvoemisto.tv голова Залізничної районної адміністрації Надія Банах.

«Основна ідея така: на місці протоптаних стежок облаштувати хідники, у вільній від підземних комунікацій зоні облаштувати скейт-парк неправильної форми, а довкола висадити дерева та кущі», – коментує на своєму блозі проект активіст та співробітник департаменту розвитку ЛМР Олександр Шутюк та пропонує його візуалізацію.

Читайте також: Перспективи Садової. У Львові створять вулицю для людей

Згідно з проектом, територію майбутнього скверу поділять стежками на три основні частини. Окрім території активного відпочинку зі скейт-парком, буде також зона тихого відпочинку та ще одна, яку можна використати для облаштування дитячого майданчика, вуличних тренажерів або ще чогось, відповідно до бажання та пропозицій мешканців.

Слід зазначити, що після публікації візуального проекту львів’яни висловили у коментарях побоювання, що в майбутньому (унаслідок розбудови цього району) доведеться розширити дорогу, яка зараз проходить поруч із локацією, де з’явиться скейт-парк.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський спростовує цю інформацію: «Я не бачу там жодних проблем. Є генеральний план міста. Є погоджена транспортна схема. Є детальний план території, який визначає червоні лінії майбутньої магістралі. Цю інформацію ми донесли до департаменту розвитку. Вони ще не мають точного робочого проекту. Однак, його у майбутньому реалізовуватимуть так, щоб він не стояв на червоних лініях. Тому вважаю, що це лише фейсбучний фейк», – пояснив Юліан Чаплінський у коментарі Tvoemisto.tv.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!