Львів'ян запрошують на хресну ходу

3603 0
У хрестопоклінну неділю, 15 березня, вулицями Львова пройде молитовна хресна хода. Цього року ходу організовує Український католицький університет спільно з Львівською архиєпархією УГКЦ. Повідомили організатори.
Фото: meteoprog.ua

Фото: meteoprog.ua

Символом цьогорічної молитовної ходи буде березовий хрест.

«У вересні 2014 бойовики та російські агресори обстріляли ракетними установками с. Побєда Луганської області. У результаті був знищений український військовий табір разом з технікою, але залишився неушкодженим березовий Хрест Господній, який був освячений на День Незалежності України, 24 серпня 2014 р. Під час обстрілу не загинув ніхто з особового складу територіальної оборони і військового шпиталю. Цей хрест став символом сили духу українського народу та запорукою нашої перемоги в боротьбі за правду. Тому у молитовній ході замість традиційного хреста цього року буде березовий», — розповідає керівник Духовно-пасторального відділу УКУ о. Юрій Саквук.

Структура цьогорічного походу сперта на Хресній Дорозі яку православний патріарх Варфоломій подарував папі Івану Павлу ІІ. «Ця Хресна Дорога побудована на основі Євангелія — у ній немає історії про Вероніку чи падінняІсуса Христа», — зазначає о. Юрій Саквук.

Ще однією особливістю хресної ходи є розважання Андрея Шептицького, які на молитовних зупинках читатимуть проректориУКУ разом із нашими студентами. «У рік, коли УГКЦ та УКУ відзначають ювілей митрополита Андрея Шептицького, ми вирішили нагадати його думкипро те, як в час лихоліття, війни, люди повинні переносити страждання, зберігати вірність Богові, людям та Батьківщині», — розповідає про концепцію цьогорічної молитви о. Юрій Саквук.

Священик наголошує,що УКУ прагне залучитимаксимально широке коло людей домолитовного ходу.Тому великий хрест по черзі нестимуть: військові, студенти, працівники обласної та міської ради, священики, волонтери, військові лікарі, переселенці з Криму та Донбасу,матері, студенти і викладачі УКУ та монахи різних згромаджень.

Молитовна хода розпочнеться о 15.00 год. від Храму св. Архистратига Михаїла на вул. Винниченка, 22 та закінчиться біля Собор св.Юра (пл. Юра,5).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!