Львів’ян запрошують на кіно «з перцем»

2068 0
У Львові стартує фестиваль мексиканського кіно. З 10 по 13 жовтня о 18:00 (12 жовтня сеанс о 14:00), в Культурно-мистецькому центрі "Львівський Палац мистецтв", що на вул. Коперника, 17, щодня показуватимуть інший фільм "з перцем".

10 жовтня 18:00 — Фріда, жива природа

біографія, драма / 1986, 108 хв

Режисер: Поль Ледук

Фільм демонструється з українськими субтитрами Фільм з малим бюджетом, але високою якістю, знятий в основному в будинку Фріди Кало, відомому як «Каса Асуль», зараз будинок- музей Фріди. Фільм про життя мексиканської художниці Фріди Кало, який у поетичній формі та за допомогою чисельних образів відтворює сцени з життя цієї жінки, починаючи з дитинства та до самої смерті: її відносини з батьком Гільєрмо Кало, її чоловіком Дієго Ріверою, революціонером Левом Троцьким, художником ДавідомАльфароСікейросом та інші визначні моменти з життя найвидатнішої латиноамериканської художниці. Фільм отримав 17 премій в Мексиці та закордоном та посів 50-те місце у списку 100 кращих мексиканських фільмів на думку 25 кінокритиків та експертів Мексики, опублікованому в журналі «Сомос» у 1994.

11 жовтня 18:00 — Коріандр і петрушка

романтична комедія / 1998, 92 хв

Режисер: Рафаель

Монтеро Фільм демонструється з українськими субтитрами Карлос (Деміан Бішир) і Сусана (АрселіяРамірес) - подружня пара, чий шлюб сходить нанівець, в той час як Нора (Альфа Акоста), сестра Сусани, намагається врятувати свої відносини з рокером Хорхе (Хуан Мануель Берналь). І звичайно ж, в цій історії є психіатр, який виступає комічним героєм.

12 жовтня 14:00 — Приємне товариство

трилер, драма / 1996 р, 95 хв

Режисер: Оскар

Бланкарте Фільм демонструється з українськими і англійськими субтитрами Вихователька дитячого саду наймає чоловіка за викликом, який виявляється психопатом, невдоволеним мораллю суспільства. Рік після цього ляльковод селиться в ту ж саму кімнату, де жила вихователька та запрошує молодого чоловіка на ніч, вгадайте кого ... Переможець премії за кращу режисуру на Незалежному кінофестивалі «Оуренсе», двох срібних кінопремій «Аріель» за кращу тему і кращу фонову музику, окрім того номінований ще на 6 премій «Аріель».

13 жовтня 18:00 — Вирви в мене життя

драма / 104 хв

Режисер: Роберто Снейдера

Фільм демонструється з українськими субтитрами Фільм заснований на романі, виданому в 1985 році, написаному мексиканською романісткою Анхелес Мастрета. У ньому розповідається історія Каталіни Гузман Асенсіо, яка бореться проти гноблення чоловіка, генерала Андреса Асенсіо в Мексиці в 1930 році. Катерина вийшла заміж в дуже молодому віці за політика. Після багатьох років спільного життя, Каталіна закручує роман з молодим ідеалістом…


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!