Львів’ян запрошують на концерт джазу та кримськотатарських пісень

2105 0
Сьогодні, 4 вересня, о 20:00 на площі перед ЛНУ Іванка Франка у Львові відбудеться виступ спільного проекту однієї з найяскравіших виконавиць кримськотатарського фолку Ельвіри Сарихаліл та джазового колективу «Acoustic Quartet» (Крим, Харків, Донецьк). Концерт пройде у рамках «Фестивалю переселенців та львів'ян».
фото: soester-anzeiger.de, rappahannockconcerts.org, turkvision.info, glazamiobektiva.com.ua

фото: soester-anzeiger.de, rappahannockconcerts.org, turkvision.info, glazamiobektiva.com.ua

Ельвіра Сарихаліл — одна з найвідоміших виконавиць автентичних кримськотатарських пісень, яка не боїться експериментувати не тільки зі стилем, а й вносити свіже звучання до традиційного кримськотатарського фольклору. Особливої уваги Ельвіра приділяє сучасній поезії кримськотатарських поетів, до якої сама пише музику.

«Acoustic Quartet» — один з найбільш яскравих сучасних джазових колективів України. Їх музика — це дорога, яка веде від складних вигадок до спокою і простоти, де настає момент, в якому глядач залишається один на один зі справжнім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові та Винниках пройде фестиваль кримськотатарської культури. Програма

Їх новий спільний проект — це поєднання кримськотатарського фолку із сучасним джазом. Проте, цей союз об'єднує не тільки пристрасть до музики. Походячи з різних регіонів України, від Донбасу до Криму, їх колаборація несе важливу місію — єдність народу, проявлена через єдність музичну.

Нагадаємо, «Фестиваль переселенців та львів’ян» відбудеться у Львові 4-6 вересня. Це своєрідне зведення культурних мостів та майданчик для діалогу, перший в Україні фестиваль, який має на меті об’єднати місцевих мешканців та переселенців, долаючи будь-які кордони. Такого роду подія відбуватиметься в Україні вперше.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!