Львів’ян кличуть на зустріч із відомим нейрохірургом і письменником Генрі Маршем

4094 0
Легендарний нейрохірург, володар Ордену Британської імперії та автор книги «Історії про життя, смерть і нейрохірургію», що вийшла українською у львівському видавництві, зустрінеться з читачами у Львові.
Фото: Сергей Старостенко

Фото: Сергей Старостенко

У вівторок, 20 вересня,  у Актовій залі ЛНУ ім. Івана Франка пан Марш говоритиме про моральні цінності, про довіру суспільства, про сучасні виклики освіті й університетам. Початок зустрічі о 16:00. Вхід вільний.

Додамо, Генрі Марш знаний 23-річною просвітницькою роботою в Україні, де провів десятки складних операцій на мозку.  Про Генрі Марша знято два фільми, музику до однієї зі стрічок створив Нік Кейв. А ось книгу про свій життєвий і професійний досвід пан Марш не довірив писати стороннім: склав її у формі мемуарів і присвятив дружині – відомому культурному антропологу Кейт Фокс. Так з’явилися книга «Історії про життя, смерть та нейрохірургію», що були перекладені українською у 2015 році.

Читайте також: Чотири книжкові новинки Форуму, які розкажуть більше про Львів

«Справжній англієць ніколи не буде говорити про свої почуття, а якщо його про них спитають, відбудеться жартами. Але, без сумніву, Генрі Марш закоханий в Україну. Будь-яка у світі книжка на тему української історії чи сучасності прочитана ним, щойно вона вийшла з друку. На питання Британського медичного журналу, як би він витратив подарований мільйон фунтів, Генрі відповів, що половину цих грошей він розділив би між своїми трьома дітьми, а другу віддав би на лікування бійців, поранених на Сході України», – цитує перекладача книги, українського нейрохірурга Андрія Мизака «Видавництво Старого Лева».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!