Львів’ян запрошують на майстер-клас з іконописання

1789 0
Комісія у справах молоді ЛА УГКЦ запрошує всіх 14 жовтня о 17:00 годині в іконописну майстерню, що на Святоюрській горі, де пройде перше відкрите заняття серії майстер-класів з іконописання «Ікона – вікно в небо» від Крамниці Добра. Майстер-іконописець Андрій Майовець розповість про традиції іконописання, введе учасників у сакральне мистецтво та налаштує на плідну спільну працю. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
фото: www.credo-ua.org, dyvensvit.org, novyny.ostriv.in.ua

фото: www.credo-ua.org, dyvensvit.org, novyny.ostriv.in.ua

Учасниками серії майстер-класів уже є 10 людей різного віку, статусу та з різними життєвими умовами, які зображатимуть на дошці ікону Богородиці, точніше її лик. «Кожна людина переживає в своєму житті безліч ситуацій, де досвідчує Бога, пізнає Його велич та силу, і це, в свою чергу, формує нас та зміцнює нашу віру. В рік Митрополита Андрея Шептицького хочемо запросити до ділення своїм знанням Бога саме через написання ікони. Бо ж завданням є самостійно, від себе «зсередини», написати ікону. Це не означає, що потрібно придумати якийсь новий образ, але наново пережити, пронести його через себе, передати свій світ бачення цієї ікони. І тут не обов’язково мати навики малювання (адже в майстер-класі ціль є навчити), а важливіше підійти до цього з вірою, молитвою та відкритістю на Святого Духа. Бо жива ікона — це немов вікно в Небо. Одночасно в нього дивляться з обох боків!» - розповідають організатори.

Писати лик Богородиці вибрано не випадково. Велике благовоління мав до Неї Митрополит Андрей. Наступні заняття проходитимуть щосереди о 18.00 в приміщенні за адресою: вул. Руська, 10.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!