Львів'ян запрошують на міжнародну наукову конференції до 400-ліття Василіанського Чину. Програма

2295 0
14-17 вересня відбудеться міжнародна наукова конференція під назвою «ЧИН СВЯТОГО ВАСИЛІЯ ВЕЛИКОГО: ІСТОРІЯ, СЬОГОДЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ».
Фото: osbm.in.ua

Фото: osbm.in.ua

Отці Василіяни проводять діяльність через проповідування і катехизацію, в опіку над парафіями і школами, народні місії, реколекції для мирян, пресу й інші засоби комунікації та друковане слово. Окремою ділянкою праці є капеланство у зоні бойових дій на Сході України, в лічницях, навчальних закладах, виправних колоніях.

Ченці провадять українську секцію Ватиканського радіо у Римі, власне видавництво «Місіонер» та Жовківську друкарню, часопис «Місіонар». Також працюють у навчально-виховній ділянці у власному Інституті філософсько-богословських студій у Брюховичах, Колегіумі ім. св. Йосафата у Бучачі (Тернопільщина), в якому навчається біля 150 учнів, Папській колегії св. Йосафата в Римі та інших навчальних закладах.

У 2017 році Василіянський Чин відзначає Ювілейні святкування, присвячені 400-літтю реформи Чину Святого Василія Великого, 150-літтю канонізації Святого Священномученика Йосафата Кунцевича та 380-літтю блаженної кончини Йосифа Велямина Рутського, митрополита Київського у вигляді міжнародної наукової конференції. Ювілейний форум увиразнить значення духовної спадщини Чину Святого Василія Великого для самої Української Греко-Католицької й інших Церков київської традиції, а також приверне увагу ширшого суспільного загалу до поважного внеску василіян у європейську культуру

Коли?

14-17 вересня 

Де?

м. Львів, вулиця Листопадового Чину, 6 (будинок вчених).

Програму конференції можна переглянути за посиланням.

Для участі у конференції необхідно зареєструватися і заповнити анкету.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!