Львів’ян запрошують на обговорення проекту громадської колегії

1663 0
15 січня в Львівській міській раді відбудеться громадське обговорення проекту типового Положення про громадську колегію при управлінні Львівської міської ради. Львів’ян запрошують взяти в ньому участь. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
фото: львівська міська рада

фото: львівська міська рада

Основним завданням колегій буде налагодження ефективного діалогу між владою та громадськими активістами для спільного розв’язання проблем міста. Створення дорадчих органів при управліннях передбачено проектом Інституту міста «Громади в дії», який здійснюється за підтримки Європейської комісії.

За словами Андрія Пундора, депутата Львівської міської ради, керівника програми стратегії КУ «Інститут міста», пілотні колегії працюватимуть при тих управліннях, в яких сформоване певне громадське середовище. Насамперед планується створення колегій при управліннях  культури, екології, транспорту, соціального захисту та відділі громадського партнерства «Секретаріату ради».

На даний момент вже створено спеціальну робочу групу до якої увійшли громадські активісти, представники КУ «Інститут міста» та депутати ЛМР. Очолив робочу групу Олександр Кобзарев, директор «Інституту міста». На засіданні цієї групи був напрацьований  проект  Положення про громадські колегії.

За основу робоча група взяла проект положення про громадську колегію при управлінні культури, авторами якого були управління культури загалом і Марина Временова зокрема.  Відповідно до чорнового проекту Положення, кількісний склад колегії не може перевищувати 21 особи. Він формується за певним принципом: не більше 49% від складу визначаються керівником управління з числа авторитетних представників неурядових організацій. Решта обирається  на установчих зборах громадськими активістами  шляхом рейтингового голосування.   

Небайдужих львів’ян, які планують взяти участь в обговоренні запрошують долучитися 15 січня о 16:00 в каб. 202 Львівської міської ради.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!