Львів’ян запрошують на онлайн-фестиваль «Музика в старому Кракові». Де подивитися

1349 0
Через пандемію частина концертів фестивалю «перенесеться» в онлайн-площину.

Міжнародний музичний фестиваль «Музика в старому Львові» має польського побратима із майже півстолітньою історією. Ним є фестиваль «Музика в старому Кракові», якому у 2020 році виповнюється 45 років.

Спільним між цими двома подіями є час проведення – серпень, а також представлення багатогранної культури двох давніх міст.

Щороку між фестивалями відбувається своєрідний культурний обмін: львівські музиканти концертують у Кракові, а до Львова приїжджають польські. Однак у 2020-му, = через пандемію співпраця «перенесеться» в онлайн-площину: частина концертів львівського фестивалю транслюватиметься онлайн, а також на офіційних сторінках у соцмережах Львівської національної філармонії відбудеться трансляція краківської події.

У 2020 році у межах 45-го фестивалю «Музика в старому Кракові» (15-31 серпня) відбудеться 17 подій, у яких візьмуть участь відомі польські музиканти.

Однією із провідних подій фестивалю був концерт 19 серпня, у якому «Collegium Zieleński», органіст Міхал Бялко та диригент Мацей Творек представили «Missa Paschalis» Мартина Леополіти, відомого митця XVI століття, діяльність якого тісно пов’язана із Львовом та Краковом. Цей концерт був зафільмований, а тепер його можна буде переглянути на сайті та Фейсбуку медіа-хабу «Твоє місто» сьогодні, 28 серпня, о 19:00.

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!