Львів'ян запрошують на перегляд фільму у новому Кіноцентрі

5645 0
20 березня у Львові відкриється Кіноцентр. Його створять на базі кінотеатру «Сокіл», що знаходиться на вул. Володимира Великого.

Про це повідомляє  «ZAXID.NET».

Кінотеатр був збудований у 1978 року і називався «Орлятко». У 90-х роках минулого століття кінотеатр отримав назву «Сокіл». Тривалий час він занепадав, як і більшість львівських кінотеатрів. 18 грудня 2014 року Львівська міська рада реорганізувала його у «Львівський кіноцентр» зі збереженням функціонального призначення. За підсумками конкурсу на посаду директора було призначено Андрія Породка.

Він вже почав відновлювати кінотеатр. Як розповів Андрій Породко «Гал-інфо», цього року з бюджету виділили 200 тисяч гривень на фінансування кінотеатру. На ці гроші планують замінити старі вікна, перекрити та утеплити дах, а також відремонтувати фасад.

За словами Породка, він залучив до ремонту декількох молодих дизайнерів , котрі запропонували стелю пофарбувати білим. Зараз замальовують рами вікон чорним кольором.

В кінотеатрі вже зробили ремонт у деяких приміщеннях, частину вікон поміняли на сучасні. Також замінили ковролін в кінозалі та придбали нове обладнання для кінопоказів.

Вже 21 березня у новому Кіноцентрі покажуть документальний фільм Джонатана Нардуччі «Заміж за іноземця».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!