Львів'ян запрошують на перегляд фільму «Жива» просто неба

7724 0
У парку «На валах» відбудеться показ фільму «Жива».
фото: planetakino.ua

фото: planetakino.ua

У четвер, 27-го липня, у парку «На валах», що на вулиці Винниченка, відбудеться показ стрічки «Жива» – українського історико-драматичний фільму, знятого Тарасом Химичем за реальними подіями. Ініціатором показу виступила Львівська ОДА.

Початок о 21:00 год. Вхід вільний. Організатори просять глядачів взяти із собою каремати. Фільм транслюватимуть на великому надувному екрані.

Читайте також: Спілберг би плакав. У Львові презентують нові видання коміксів про Кіборгів

Довідково. Історична драма, знята Тарасом Химичем, базується на реальних подіях, що сталися в 1950-х роках. Це історія молодої дівчини Анни Попович, яка, рятуючись від переслідувань МДБ, потрапила в табір УПА. Справжня героїня, якій зараз 91 рік, зустрілася з режисером та дозволила екранізувати свою історію.

Сюжет: 1949 рік. У Карпатах загін МДБ веде полювання на останніх вцілілих повстанців. Молода дівчина Анна, рятуючись від переслідувань, потрапляє в табір повстанців. Тут вона знайомиться і закохується в командира Довбуша. Анна наділена особливим даром. Вона бачить віщі сни, завдяки яким рятує повстанців від загибелі. Але сама героїня переживає і зраду, і складні тортури, й інші випробування.

Усі зйомки відбувалися в Горганах – тій частини Карпат, де й сталися події. Сцени допитів знімали в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів, колишній в'язниці у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!