Львів’ян запрошують на перегляд «шахових» кінострічок

1860 0
Як повідомляє Львівська міська рада, вже цими вихідними, 5 та 6 березня, Львівський кіноцентр підготував спеціальну програму до Чемпіонату світу з шахів серед жінок.
фото: facebook.com/lvivfilmcenter

фото: facebook.com/lvivfilmcenter

«Партія в шахи»

Жанр: комедія, драма.

Маєток однієї чарівної маркізи перетворюється на місце проведення шахового турніру. Маркіза вважає, що ця гра – не просто рух фігур з місця на місце. Вона наділяє шахи містичним змістом і сподівається, що з часом її садиба стане місцем проведення світового чемпіонату з гри в шахи. Головний приз першого турніру – улюблена дочка маркізи: той, хто переможе, візьме в дружини чарівну дівчину. Основних претендентів – двоє: ексцентричний і непередбачуваний Макс і врівноважений британець лорд Стоунтон.

Коли: субота, 5 березня, 15:00.

Вхід – вільний.

 

«Жертвуючи пішаком»

Жанр: біографічний, драма.

У розпал Холодної війни увага всієї планети прикута до «сутички століття» - матчу за звання чемпіона світу з шахів у Рейк'явіку. Бій між абсолютним чемпіоном Борисом Спаським і по-справжньому одержимим грою Боббі Фішером перетворюється на боротьбу за інтелектуальну перевагу двох наддержав. Права на програш немає. Навколо поєдинку вибухає світовий скандал. Спаському доводиться справлятися з безпрецедентним тиском. Геніальний розум Фішера, знервований параноєю, починає охоплювати безумство.

Коли: неділя, 6 березня, 15:00.

Вхід – вільний.

Також, в рамка програми 12 березня у Львівському Кіноцентрі о 12:00 год. відбудуться змагання зі шахів серед вихованців дитячих клубів Франківського району. А 6,13 березня (в подальшому кожної неділі) о 12:00 год. в парку «Горіховий гай» на площі перед Lviv Film Center триватимуть районні змагання з шахів.

Опублікувала Анастасія Гостєва


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!