Львів’ян запрошують на перегляд скандинавських короткометражок

1728 0
Завтра, 5 травня, у зеленій залі Львівського палацу мистецтв (вул. Коперніка, 17) відбудеться показ короткометражних фільмів з країн Скандинавії.
Фото: wiz-art.ua

Фото: wiz-art.ua

Фільми розкажуть, як жителі країн мороку і туману переосмислюють одвічні теми кохання і сексу, смерті і буття.

Так, в програмі заплановано показ 5 фільмів:

«В морі», 27′, Сігурд Кольстер, Данія, 2015. Молода жінка з розладом мовлення перетинає море, щоби знову завоювати чоловіка, який розбив їй серце. Проте він ховається на безлюдному острові з чарівною і молодою коханкою.

«Sub Rosa»*, 15′, Тора Хільмарсдоттір, Ісландія, 2014. 8-річна Тільда блукає квітковим магазином, підглядаючи за тим, що відбувається за його стінами. Щойно вона дізнається правду про своє дивне виховання, дівчинка стає ближчою до темних секретів крамнички.
*(лат. під трояндою) — латинський вислів, що означає під великою таємницею.

«Троянда Осло», 7′, The Sporadic Film Collective, Норвегія, 2015. Впродовж двох років Надер був по вуха закоханий у Джейн, але не зізнавався їй. Для нього це було нестерпно. Аж одного вечора в барі Надер раптом зможе заговорити до неї, а заодно й подолати свій письменницький ступор.

«Золотий годинник». 3′, Андреас Вестерберг, Фінляндія, 2015. Робітники заводу виконують свої обов’язки з великою концентрацією. Вони змагаються за золотий годинник.

«Маленька смерть». 21′, Сімон Тілаас, Норвегія, 2014. 12-річна Юлія – на вікенд-круїзі зі своїм татом. Пізно вночі в неї вперше починаються місячні, а її тато зникає. В пошуках батька, Юлія розглядає небачене досі нічне доросле життя на лайнері.

Фільми демонструватимуть о 19:00 та 21:00 год.

Квитки можна придбати онлайн або в антикафе CoMMuna.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!