Львів’ян запрошують на перегляд стрічки про життя кіборга

2556 0
У понеділок, 14 вересня, о 19:30 у Львові у парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться прем’єра документального фільму про життя пластуна-кіборга Євгена Подолянчука на псевдо «Скаут», який загинув 14 вересня 2014 року, стримуючи ворогів в районі Донецького аеропорту.
фото: plast.org.ua, ipress.ua

фото: plast.org.ua, ipress.ua

Невдовзі річниця з дня загибелі Героя. Його пам’ять вшановуватимуть українці, зокрема пластуни, по всій Україні. Схожі кінопокази відбудуться на багатьох центральних площах українських міст. А на рідній Черкащині відбудеться відкриття пам’ятника Євгену Подолянчуку.

Ще будучи юнаком, Євген захоплювався військовою справою, був учасником всеукраїнського військового пластового табору «Легіон», а згодом обрав для себе професію військовика. Став розвідником у складі 3-го окремого полку спецпризначення, а з початком проведення АТО відправився на Схід для оборони територіальної цілісності України. 14 вересня, під час одного із зіткнень з бойовиками терористичних угрупувань в районі Донецького аеропорту, Євген отримав осколкове поранення в голову, від якого загинув по дорозі в госпіталь.

Читайте також: З'явився фыльм про Віктора Гурняка, який загинув в АТО

Для того, щоб вшанувати пам’ять кіборга, друзі хлопця зняли документальний фільм про його життя. У фільмі розповідається про юні роки Євгена та його доросле життя як спецпризначенця. За їхніми словами, Євген не служив в армії, він нею жив. І віддав своє життя за Незалежну Україну.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!