Львів’ян запрошують на польську театральну весну. Що подивитися?

5182 0
З наступного тижня у Львові стартує шосте за рахунком свято польського театру. З цієї нагоди до міста приїдуть митці з Литви, Польщі та України, щоб показати 5 виняткових спектаклів (чотири дорослих і один для дітей). Захід проходитиме в період від 21 до 24 квітня.
фото: www.niceimage

фото: www.niceimage

«Обіцяння на світанку»

Вистава побудована по мотивах  автобіографічної повісті французького письменника Ромена Гарі. У ній візьмуть участь Анна Сенюк, польська акторка, широко відома улюблениця публіки та її син, який також є актором - Ґжеґож Малецькі.

Вистава створена за однією з найбільш зворушливих книжок присвячених матері зі всіх, які досі були написані. Це розповідь про жінку з великим серцем і незвичайним характером, непозбавленої тим-не-менш недоліків і комізму, однак рішуче готової зробити все, щоб досягнути обраної в житті мети. Її син буде колись великим героєм, генералом, неперевершеним письменником та послом. Для нього матір була всім, що у нього було, та водночас тяжким прокляттям. Протягом всього життя він намагатиметься досягти звершення її мрій, щоби вона переконалася, що недаремно присвятила йому своє життя.

Де: театр ім. Марії Заньковецької

«Легше зіпсувати ніж полагодити».

Цьогоріч вперше у Львові гостюватиме Польський театр ім. Ю. І. Крашевського з Житомира з непередбачуваною комедією «Легше зіпсувати ніж полагодити». Твір є підбадьорливою історією юнака Богуслава, який увійшовши в життєвий поворот (без друзів, грошей та нареченої) зустрічає виняткову людину, а його доля поволі починає змінюватися. Виставу супроводжує музика польського композитора Анджея Воячка, який уже протягом багатьох років співпрацює з артистами з Житомира.

«Записки офіцера Червоної Армії»

Постановку геніальної сатири Серґіуша Пясецького «Записки офіцера Червоної Армії» до уваги глядачів представить Польська театральна студія з Вільнюса. Монодрама офіцера Червоної Армії, який 17 вересня 1939 року перетинає радянсько-польський кордон, показує зіткнення двох несумісних культур та психіку людини, невиправно скаліченої тоталітарним режимом.

«Шевці»

Польський народний театр у Львові підготував новий спектакль. Цьогоріч це буде вистава «Шевці» Станіслава Іґнація Віткевича за постановкою видатного польського актора та режисера Станіслава Мельського. Гротескна та модерністська остання драма Віткевича містить в собі погляд в майбутнє, що представляє механізацію суспільства і крах цивілізації. Вона є критикою революції, капіталізму, комунізму та фашизму. Дві вистави «Шевців» на сцені Будинку вчителя у неділю, 24 квітня, закриють програму VI Польської театральної весни.

«Повторення з Червоної Шапочки»

Вистава для наймолодших глядачів у виконанні  Польської театральної студії з Вільнюса. Барвиста, весела, сповнена співу й танців, а на додачу ще й філософського змісту - ця вистава не лише для дітей, але й для батьків, бабусь та дідусів. Кумедні ситуації, веселі пісні, дотепні репліки та барвиста сценографія приваблюють увагу глядачів. «Повторення з Червоної Шапочки» – це оригінальна версія всім добре відомої казки про Червону Шапочку. Троє основних героїв - Червона Шапочка, Вовк та Мисливець не змінилися в новому представлені спектаклю, однак Вовк має сина, а той не читає книжок, тому й казки про Червону Шапочку не знає… В лісі з’являється також божевільний Безіменний Птах, який не зовсім тямить, ким він насправді є…

Місце проведення:

Національний академічний драматичний театр ім. Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1;

Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11;

Львівський обласний театр ляльок, пл. Данила Галицького, 1;

Львівський обласний будинок вчителя, вул. Миколи Коперника, 42.

Вхід на всі вистави вільний. Отримати безкоштовні запрошення на вистави можна в Генеральному Консульстві РП у Львові, попередньо зателефонувавши за номером (032) 295 79 91 або безпосередньо перед виставою, якщо у залі будуть ще вільні місця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!