Львів’ян запрошують на презентацію книги-спогадів про репресії

1455 0
У неділю, 29 листопада, львів’ян запрошують на презентацію книги-спогадів про репресії проти українського селянства у 1930-х роках.
фото: lonckoho.lviv.ua,gazeta.lviv.ua,ist.pravda

фото: lonckoho.lviv.ua,gazeta.lviv.ua,ist.pravda

В рамках відзначення 82-роковин Голодомору-Геноциду 1932-33 років в Україні та на вшанування пам’яті жертв цієї трагедії, у приміщенні кінолекторію Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» відбудеться презентація уперше виданих в Україні спогадів Кузьми Каздоби «Заметений шлях» про репресії проти українського селянства у 1930-их роках.

«Заметений шлях» — повість емігранта українського походження з Австралії повертає читачів до далеких уже 30-их років XX століття Автор повісті описує події пережиті і вистраждані ним самим, його родиною й сотнями тисяч українських селян-хліборобів , майно яких і господарства в роки колективізації було конфісковано, їх же самих насильно депортовано з рідних місць на північ, на лісорозробки, в так звані «спецпосьолки» — «селища мук і смерті»,

Захід розпочнеться о 13:00 у приміщенні кінолекторію Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького»
Програма заходу також охоплює перегляд і обговорення документального фільму «Операція «МОР».

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!