Лікарі у Львові проведуть забіг. Львів'ян запрошують долучитися

1928 1
У суботу, 18 червня, у парку «Погулянка» (вул. Погулянка, Личаківський район) медики уже третій рік поспіль пробіжать забіг «Здоровий лікар – здорова нація». До участі запрошують мешканців, гостей міста і області, усіх, хто веде або починає вести активний та здоровий спосіб життя. Переможців очікують призи. Гасло забігу – «Не біжіть до лікаря! Біжіть разом з лікарем!». Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: ideasport.kharkov.ua, expres.ua

фото: ideasport.kharkov.ua, expres.ua

Забіг присвячений Дню медичного працівника, який щорічно відзначається у третю неділю червня. Тож у переддень свята організовують пробіг із медичними працівниками. Захід проводить Українське лікарське товариство у Львові уже третій рік поспіль з метою створення позитивного іміджу сучасного лікаря, який своїм прикладом заохочує громадян до здорового способу життя та відповідальності за своє здоров’я.

Пробіг відбудеться з 10.00 до 13.00 год. Загальна протяжність маршруту – 3 км. Для учасників, віком від 8 до 14 років – передбачена дистанція у 500 м; для найменших учасників віком до 7 років – 300 м. Перед пробігом усім обов’язково виміряють артеріальний тиск і пульс. Також у програмі заходу передбачені показові виступи, а усім переможцям обіцяють подарунки – як тематичні, пов’язані зі спортом, так і від Українського лікарського товариства.

«Молодь повинна змінюватись, повинен змінюватись імідж лікаря у суспільстві. Ми повинні показувати, що здоровим бути модно, займатись спортом – це правильно і корисно. Ми повинні оздоровити наше суспільство і фізично, і духовно, щоб люди не хотіли отримувати субсидії, матеріальну допомогу, а хотіли і мали змогу самостійно заробляти гроші», - зазначає Марія Шаварова, хірург 3-го відділення Львівської обласної клінічної лікарні.

Зауважимо, біг є одним із найдоступніших і дуже корисних видів спорту, що має безліч плюсів: розвиває витривалість, пришвидшує обмін речовин, тонізує м’язи, стимулює роботу головного мозку і продовжує тривалість життя. Ті, хто регулярно займаються бігом, рідше хворіють, бо мають міцну імунну систему.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
16 Червня, 2016 23:07
Jar Хай доця обласного хірурга спершу розкаже як влаштувалась на роботу у ЛОКЛ і чи живе на одну зарплату, а не вішає мівіну про імідж лікаря та вчить жити молодь.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!