Львів’ян запрошують на Різдво у Гаю

2680 0
У час Різдвяних свят львів’ян та гостей міста запрошують створити нову традицію: збиратись у Шевченківському Гаю і колядувати від хати і до хати.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

 «Усі, хто в ці дні відвідає Шевченківський гай (scansen, або музей під відкритим небом), потраплять в атмосферу родинного тепла, різдвяної містерії, де звучатиме дзвінка коляда у сяйві мерехтливих ліхтариків, де розгорнеться ярмарок, який щедро частуватиме традиційними стравами, а саме – медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками», – інформують організатори.

Протягом двох святкових днів усі охочі зможуть навчитися створювати ляльки-мотанки, дідушки, різдвяні павуки з соломи, відвідати майстер-класи із ковальського мистецтва, скуштувати хліба, випеченого в старовинній печі, почути про давні звичаї святкування Різдва та приготування традиційних різдвяних страв. А для малечі відомі львів’яни читатимуть добрі казки про маленькі й великі різдвяні дива.

Читайте також: Різдво єднає у Львові: програма, локації, особливості

Також в Гаю розгорнеться Ярмарок, який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками. Гості Свята в інтерактивній формі дізнаються історії найдавніших садиб, долучаться до давніх звичаїв.

Локація: Музей народної архітектури та побуту у Львові (вулиця Чернеча Гора, 1).

Час: із 12:00 7 січня по 18:00 9 січня.

Квитки: можна придбати онлайн (20 грн).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!