Політична реклама

Львів'ян запрошують на різдвяний концерт з Галицьким хором

1282 0
Традиційно, щороку Галицький Академічний камерний хор 14 січня на Старий Новий рік та Маланку проведе у Львівській філармонії концерт колядок та щедрівок.

За словами народного артиста України та керівника хору Василя Яциняка, цього року у першому відділі звучатиме прем’єрний твір з Симфонічним оркестром Оперної студії ЛНМА ім. М. Лисенка, інформує прес-служба Львівської міськради.

Це новий твір відомого українського композитора з Харкова Юрія Алжнєва «Різдвяне дійство» на слова Ліни Костенко для хору, солістів та симфонічного оркестру. Епіграфом цього концерту і музики є слова поетеси Ліни Костенко «Ми є тому, що нас не може бути…». У цьому творі Юрій Алжнєв використовує старовинні колядки, щедрівки, які скомпоновані з поезією Ліни Костенко, яка читатиметься під час виконання твору.

У другому відділенні братиме участь Дитячий зразковий театр української пісні «Джерельце» з Моршина, який довгий час співпрацює з Галицьким Академічним камерним хором. «Джерельце» приготували гарні віншування та різдвяний вертеп.

Галицький академічний камерний хор запрошує публіку відвідати захід та зберегти атмосферу Різдва на довше. Традиційно звучатимуть українські старовинні та сучасні колядки, щедрівки, віншування українських композиторів Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Віктора Камінського, Володимира Павенського, Мирона Дацка, Олександра Яківчука, Олександра Кошиця.

Галицький Академічний камерний хор привітає усіх українців з різдвяними святами, заспівавши найвідомішу українську колядку «Щедрик». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!