Львів’ян запрошують на родинні фестини у Годовицю

1584 0
Конкурси, майстер-класи та перегони організують, щоб пошвидше запустити програму реставрації храму Всіх святих.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Цієї неділі, 3 жовтня, у селі Годовиця, що на Львівщині, відбудеться свято спорту – родинні фестини Годовиця SPORTFEST. Про це повідомляють організатори події.

Родинне свято відбудеться в межах проєкту «Під Зорею Пінзеля». Його проведуть біля унікальної пам’ятки храму Всіх Святих у Годовиці, який побудував у 1758 році архітектор Бернард Меритин і оздобив скульптур Іоан Георгій Пінзель.

Читайте також: У Музеї Пінзеля експонували давній п’ятиярусний іконостас із Жовківщини. Фото

Оскільки костел з 1974 року перебуває без даху через пожежу, то захід організовують, щоб якомога швидше запустити програму реставрації храму. Під час свята відбудуться виступи та майстер-класи від провідних спортивних федерацій та клубів: бойовий гопак (школа бойового Гопака «ВОВК»), спортивне орієнтування (ДЮСШ «Юність»), художня гімнастика (Центр творчості дітей та юнацтва Галичини), фехтування «Клуб спортивного фехтування», мистецтво самооборони крав мага (Асоціація Крав Мага/Львів), спортивний ножовий бій (Федерація ножового бою та збройових мистецтв/ Львівський підрозділ), мотоспорт (мотоклуб «ZAZIRJA», Львів), корфбол (Федерація корфболу України), фрисбі (Львівський клуб алтимат фрисбі «NXT»), флорбол, футбол, велотріал та інші.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: музей зі скульптурами Пінзеля

Також відбудуться конкурси, забави, майстер-класи (ангелики-мотанки, розпис на склі, малюнки пастелями, гончарство), шаховий турнір серед дітей та дорослих, перегони на самокатах для дітей різних вікових категорій та перегони на велосипедах.

Для участі в перегонах на велосипедах та самокатах, шаховому турнірі, обов’язкова попередня онлайн реєстрація. Або ж потрібна безпосередня реєстрація на святі з 11:30 по 12:00. За даними організаторів, захід проведуть з дотриманням усіх карантинних правил. Вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!