Львів’ян запрошують на святкування Римського Різдва

3327 3
Святкування вже всьоме проведуть на Сихові.
Фото: ternopil.te.ua

Фото: ternopil.te.ua

Римо-католицька парафія св. Йоана Павла ІІ запрошує мешканців міста на святкування Різдва за григоріанським календарем. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Римське Різдво» розпочнеться у понеділок, 24 грудня, о 20:00 і є відкритим для всіх львів’ян.

«Захід, званий "Римським Різдвом", відбувається вже сьомий раз. Цьогорічна назва "Святкуймо двічі. Частина 1: Католицьке Різдво" вказує на факт, що у Львові традиційно визначається Різдво за двома календарями. "Римське Різдво" — це святкування, відкрите для всіх», — пояснює настоятель храму св. Йоана Павла ІІ у Львові отець Григорій Драус.

Читайте також: Як прикрашають Львів до різдвяних свят. Атмосферні фото

За його словами, Різдво святкуватимуть з усіма традиціями: учасники внесуть Вифлеємське світло, встановлять фігурки у вертеп, прочитають молитву, поділяться різдвяним хлібом і поколядують. Особливістю свята буде участь в ньому гостей з африканських країн, які поділяться своїми національними різдвяними традиціями. Музичний супровід надаватиме гурт Lux mundi.

Опівночі розпочнеться різдвяна служба, після якої автобусами можна буде дістатися додому.

Читайте також: Львів'ян запрошують на святкування Різдва у Шевченківський Гай. Програма

Парафія св. Йоана Павла ІІ Святвечір і «Пастирку» через велику кількість відвідувачів традиційно проводить в УКУ, за адресою вулиця Хуторівка, 35А. У каплиці на вулиці Стрийській, 6, що у Сокільниках, служби відбудуться 25 грудня о 9:00, 12:00 та 18:30.


Читайте також:
22 Грудня, 2018 14:30
666 ... та ж Ватикан в Римі й знаходиться ...( один із семи "пагорбів" -- Палатин , Капітолій , ,Ватикан і т.д.) ...тому порівнювати його можна не з Міланом , а із Сихівом (Сихів , звичайно , набагато "крутіший є) ...
21 Грудня, 2018 21:22
Mike А Ватиканське, Міланське і Львівське святкувати будуть?
21 Грудня, 2018 18:56
666 ... О-о-о !! ... я у захваті , що в нас (у Львові) з'явилося "римське різдво" ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!