Львів’ян запрошують на театральний фестиваль просто неба

2161 0
У Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького 3-4 вересня відбудеться театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича».
фото: Парк культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького

фото: Парк культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького

На фестиваль завітають театральні діячі з усього світу. Про це йдеться на офіційному сайті Парку культури.

«Кіт Ґаватовича» проходитиме під відкритим небом. Фестиваль складатиметься з трьох блоків подій: освітнього, практичного та показового.

Як зазначають організатори, на гості фестивалю зможуть безкоштовно відвідувати майстер-класи з акторської майстерності, дискусії із діячами театру, режисерами та людьми, дотичними до цієї сфери.

Участь у заходах зможуть брати як діти, так і дорослі.

Крім того, на фестивалі відбуватимуться покази вистав Якуба Ґаватовича.

Вхід на події вільний. Форма реєстрації на майстер-класи, дискусії та інші події з обмеженою кількістю людей з’явиться на сторінці Парку культури у ФБ та на сайті пізніше. Згодом з’явиться і детальна програма фестивалю.

Довідка:

Якуб Ґаватович — польсько-український письменник вірменського походження. Його твори виконані на західний манер та містять у собі суто українські елементи. Прихильникам традиційного театру його сюжети були би точно близькі, бо в інтерлюдіях — драматичних сценках комедійного характеру — автор торкався соціальної тематики. До прикладу,  інтермедія про Климка і Стецька, де Климко — не надто розумний багач, а Стецько — спритний бідняк. Стецько не лише обманом отримує в Климка гроші, підсунувши йому кота в мішку замість лисиці, а й також вмовляє його розбити власні горнята. В іншій інтермедії, про Максима, Грицька і Дениса, автор розповідає про те, як один селянин обдурює інших двох, щоб з’їсти пиріг.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!