Львів’ян запрошують на три унікальні прогулянки містом: опис екскурсій

3897 0
Цього тижня у Львові завершується просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші». У рамках заходу 5 серпня відбудуться три міські прогулянки, влаштовані учасниками й учасницями Літньої школи з єврейської історії та мультикультурної спадщини. Під час мандрівок усіх охочих знайомитимуть з «прихованим», маловідомим і неочікуваним Львовом.
фото: anderver.livejournal.com, Центр міської історії

фото: anderver.livejournal.com, Центр міської історії

Робочі мови зустрічей – українська, російська, польська, білоруська. Участь у міських прогулянках безкоштовна, але потребує попередньої реєстрації. Про це Tvoemisto.tv повідомив Володимир Бєґлов, менеджер з комунікацій Центру міської історії Центрально-Східної Європи. Пропонуємо інформацію про особливості цих екскурсій.

Прогулянка перша:
«Життя, мрії, страхи: літературна подорож Підзамчем»

Усе розпочнеться у львівському районі Підзамче. Об 11:00 год. усіх охочих кличуть на прогулянку «Життя, мрії, страхи: літературна подорож Підзамчем». У міській прогулянці студенти та студентки літньої школи з України, Польщі, та Росії привідкриють інші розуміння і бачення району Підзамче: через уявлення, твори та спогади тих, хто тут жив й працював. Присутні зможуть побачити вулиці й будинки очима митця, члена мистецької групи Артес Ґенрика Стренга (Марка Влодарського), єврейської поетки Дебори Фогель, польського фантаста Стефана Грабінського, єврейського поета Мауріція (Моше) Шимеля, а також почути, про що писала польськомовна єврейська газета «Хвіля».

Деталі: https://www.facebook.com/events/711133059024463/
Реєстрація: http://bit.ly/2aFaHnY

 Прогулянка друга:
«Минуле, сьогодення і пам'ять: новий погляд на єврейський Львів»

О 13:30 год. інша група розпочне прогулянку «Минуле, сьогодення і пам'ять: новий погляд на єврейський Львів». Під час цієї зустрічі учасникам пропонують дослідити місця, пов'язані з єврейським життям, місця взаємодії й культурного обміну, а також трагічні сторінки історії львівського гетто. Також розглянуть різні способи вшанування єврейської історії у Львові. Повертаючись в минуле, учасники прогулянки пройдуться вулицями колишньої єврейської дільниці до будівлі Єврейського музею, відвідають меморіал львівського гетто.

Деталі: https://www.facebook.com/events/1009042045878484/
Реєстрація: http://bit.ly/2arbHZT

Прогулянка третя:
«Жінки в міжвоєнному Львові: між мистецтвом, літературою та соціальною реальністю».

Під час останньої прогулянки акцент зроблять на присутності жінки у львівській культурі та соціальному житті. О 15:30 год. біля одного з львівських університетів розпочнеться екскурсія «Жінки в міжвоєнному Львові: між мистецтвом, літературою та соціальною реальністю». Під час цієї події автори та авторки прогулянки спробують продемонструвати динаміку єврейського, українського і польського жіночих світів в перші десятиріччя ХХ сторіччя у Львові, звертаючи увагу на деякі знакові постаті, без яких не можна уявити багатий ландшафт Львова перед Другою світовою війною. Говоритимуть про Дебору Фогель, Рахель Ауербах, Ірину Вільде, Софію Яблонську, Сесилію Кляфтенову, Соломію Крушельницьку та інших.

Деталі: https://www.facebook.com/events/957908871005168/
Реєстрація: http://bit.ly/2aOk3x3

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!