Львів’ян запрошують на Вечір кримськотатарської музики

2078 0
У суботу, 14 листопада, в арт-кафе «Дзиґа» пройде Вечір кримськотатарської традиційної музики за участю композитора Джеміля Карикова та співачки Афізе Касара.
фото: www.liveinternet

фото: www.liveinternet

Вечір відбуватиметься у форматі концерту, лекції та майстер-класу. Початок о 17-00, вхід вільний.

Джеміль Кариков - майстер народної музики, композитор, керівник ансамблю на телеканалі «АТR». Працював музичним керівником ансамблю «Хайтарма», головним диригентом кримськотатарського театру, музичним редактором ДТРК «Крим». У 2004 році за ініціативою Карикова був створений ансамбль традиційної музики "Maqam", який не тільки популяризував народну інструментальну музику, а й повернув з небуття безліч забутих пісень, сприяв відродженню національних музичних інструментів: саз, баглама, кавал, сантир, кеманча, зурна, ней. Вперше у виконанні цього творчого колективу прозвучали твори ханського періоду. Джеміль Кариков є автором аранжування національного кримськотатарського гімну для хору та симфонічного оркестру.

Серед учнів метра відома виконавиця, заслужена артистка Автономної Республіки Крим Афізе Каcара, лауреат багатьох фестивалів, вокалістка кримськотатарського фольклорного ансамблю «Qirim»

Організаторами заходу виступили Державне – підприємство «Кримський дім» (м.Київ), громадська ініціатива «Крим SOS» та кримськотатарський культурний центр "Кримський дім у Львові", МО «Дзиґа».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!