Мар’яна Савка і Маріанна Кіяновська зачитають львів'янам свої віршовані листи

3143 0
26 жовтня в арт-кав’ярні «Квартира 35» дві подруги-поетеси презентують збірку віршів-листів, за опублікуванням яких Facebook-спільнота слідкувала протягом місяця. Листування в форматі жіночої поезії підготувало до друку Видавництво Старого Лева.

Авторками ідеї стали головний редактор ВСЛ Мар’яна Савка та визнана львівська поетеса Маріанна Кіяновська. Протягом листопада минулого року вони щодня писали одна одній віршовані листи й публікували на своїх сторінках у Facebook. Подруги обмінювалися думками на різні теми: від політики до кохання, а підписники коментували, поширювали й обговорювали.

Обкладинка книги. Фото: starylev.com

Мар’яна Кіяновська, яка перебувала в той час на літературній стипендії в Литві, пояснила: «Коли я їхала на берег Балтійського моря, відчула потребу повторити досвід Овідія: писати листи без адресата. І тут Мар’яна запропонувала мені писати їй листи з Литви. Я зрозуміла, що наші думки співпадають. Спочатку я писала запит, а Мар’яна мені відповідала. І так було аж до мого дня народження, коли Мар’яна мені написала о 4 ранку. Відтоді усе стало навпаки – вже я відповідала Мар’яні».

Читайте також: Львівська книга для дітей потрапила до престижного міжнародного каталогу.

Друга авторка збірки – Мар'яна Савка – згадує: «Дивуюся, як натхнення приходило день у день, як за розкладом. І навіть було змагання зі самим собою - зробити ще кращий вірш, для неї, для себе, для читачів. І як багато всього ми відчитували між рядками. Це було можливо тільки з Маріанною».

Поетичний вечір і презентація збірки «Листи з Литви / Листи зі Львова» від ВСЛ відбудеться в середу, 26 жовтня, у «Дзизі» ( вул. Вірменська, 35). Початок – о 19:00. Вхід – вільний.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!