Львів’ян запрошують на вертеп до дня народження Грицька Чубая

1950 0
23 січня поету виповнилося б 70 років.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

23 січня львів’ян запрошують на вертеп до дня народження поета Грицька Чубая. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Вертеп відбудеться в середу, о 19:00 в Першій львівській медіатеці на Мулярській, 2а. Пісні на слова поета виконуватиме дочка митця Соломія Чубай і гурт «Джалапіта». Старі друзі поета прочитають його вірші, а дизайнери з компанії «Design Republic» запрезентують новий проект «Чубай. Україна. Любов».

«Пролунають нові пісні гурту на твори митця, а також письменників, яких надихала творчість лідера літературно-мистецького андеґраунду минулого століття. Вечір збере шанувальників творчості поета та старих друзів, які зачитають поезію Чубая: заслужений артист України, актор Національного театру ім. Марії Заньковецької Юрій Брилинський, поет, драматург, автор багатьох українських пісень Богдан Стельмах, а також львівські поети літературного роз'єднання "ГрАнь"», – розповідають організатори.

Вхід на подію вільний, а більше інформації можна дізнатися за посиланням. Організаторами концерту є «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО», Соломія Чубай та гурт «Джалапіта», Управління культури ЛМР. Серед партнерів заходу – Центральна бібліотечна система для дорослих та літературне роз'єднання «ГрАнь».

Довідково

Грицько Чубай – український поет та переладач. Один з лідерів літературно-мистецького андеграунду минулого століття. Зазнав переслідувань радянської влади, тому всі збірки письменника видали після його смерті. Поет помер в 33 роки у Львові, похований на Личаківському кладовищі. Син Грицька Чубая – Тарас зараз лідер гурту «Плач Єремії», а його донька Соломія – авторка проектів, спрямованих на поширення творчості Грицька Чубая.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!