Львів’ян запрошують на відкриття пам’ятника Михайлові Вербицькому

2274 0
У неділю, 27 грудня, о 13:00 відбудеться відкриття пам’ятника авторові гімну України «Ще не вмерла Україна» Михайлові Вербицькому. Пам’ятник встановлять на розі вулиць Бандери - Чупринки – Вербицького. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Освячення та відкриття пам’ятника відбудеться з нагоди 200-річчя від дня народження о. Михайла Вербицького.

Пам'ятник має висоту 2,9 м. Композиція складається з бронзової скульптури – постаті о.Михайла Вербицького та гранітної стели, на якій вирізьблені ноти мелодії Українського Славня.

Виготовлення та встановлення пам’ятника відбувається за доброчинні пожертви. Як повідомляло Tvoemisto.tv раніше, загальна вартість робіт становить 780 тис, а місце для встановлення пам’ятника було погоджено, під час громадських слухань, ще у 2011 році.

У 2013 році відбувся Всеукраїнський відритий конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника, на який було подано 21 конкурсний проект. Його переможцями стали нинішні автори пам’ятника Володимир і Андрій Сухорські.

 Для координації всіх дій, пов’язаних зі спорудженням пам’ятника створено громадський комітет, співголовами якого є відомі громадські діячі Ігор Калинець і Тетяна Крушельницька.

У м. Львові Михайло Вербицький провів 13 років свого життя, де він закінчив гімназію та навчався у Львівській греко-католицькій духовній семінарії

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!