Львів’ян запрошують на волонтерський табір у Тартаків, аби врятувати місцевий палац

2523 0
Палац Лянцкоронських є пам’яткою архітектури національного значення.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Із 27 липня по 3 серпня у Тартакові на Львівщині триватиме волонтерський освітньо-культурний табір-резиденція, присвячений збереженню палацу Лянцкоронських, інформує пресслужба ЛОДА.

У межах табору відбудуться панельні дискусії, майстер-класи, лекції та тренінги, а також волонтери мають впорядкувати територію пам’ятки. Також на табір приїдуть архітектори з усієї області, аби вирішити, як відновити палац.

«Ми запрошуємо усіх небайдужих на цей табір, який відбувається уперше, аби кожен зміг долучитися до проекту. Під час табору обговоримо, який підхід до пам’яток, що руйнуються, застосовувати: зберігати те, що є, чи відновлювати сучасними методами. Окрім того, треба напрацювати варіанти пристосування таких будівель», – каже директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Оксана Ткачук.

Палац Лянцкоронських є пам’яткою архітектури національного значення. У 2010 році палац передали у концесію, а інвестор ФОП «Новосад» зобов’язувався перетворити його на туристично-відпочинковий центр, однак будівля й досі перебуває в аварійному стані.

Додамо, що палац збудували у ХІХ ст. За радянської влади у палаці діяла школа, завдяки чому будівлю вдалось зберегти. У середині 90-х років у будинку виникла пожежа: згорів дах, перекриття між поверхами, місцями обвалилися стіни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!