Львів’ян запрошують на виставку колекції вишиванок із Донбасу

2380 0
У середу, 16 грудня у Львові відкриється евакуйована з Донбасу мандрівна експозиція стародавнього українського одягу слобожанської землі. Про це повідомляє прес-служба Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».
Фото: miok.lviv.ua

Фото: miok.lviv.ua

Виставку «Вишивка: захист, спротив, зброя. Евакуйована колекція» привіз Микола Павлюченко, боєць добровольчого батальйону «Айдар». Після поранень і демобілізації він замінив військову зброю на зброю духовну. На думку організаторів, евакуйована колекція старовинного українського одягу – це речовий доказ того, що Донеччина та Луганщина – також Україна.

«Наші хлопці, чоловіки і сини, захищають на Сході українців і вмирають за українську землю» – це послання Микола Павлюченко адресує для Західної України. «Через відродження  стародавньої вишивки з Донбасу відродимо українство на окупованих та звільнених землях» – це послання для жителів Сходу.

Читайте також: До Львова привезли мироточивий образ Богородиці. Розклад богослужінь

Як йдеться в анонсі до виставки, стародавні столітні сорочки, корсетки, юбки та спідниці з експозиції – свідки нашого українства у слобідському краї, захист нашої інакшості від східного сусіда, спротив агресії та насаджуванню русифікації.

Відкриття виставки відбудеться 16 грудня о 14:00 год. в актовій залі головного корпусу НУ «Львівська політехніка» за адресою вул. С. Бандери, 1. Вхід вільний.

У програмі заходу: виступ Миколи Павлюченка, гостей зі Старобільська, Кіровограда, Львова, автентичні народні співи Слобожанщини від  гурту «КОРАЛІ».

Читайте також: Львів’яни знялися у першому повнометражному фільмі про вишиванку

Довідка. Микола Павлюченко – боєць добровольчого батальйону «Айдар», голова правозахисного козацького товариства «Базавлуцька Січ», ініціатор всеукраїнської громадської акції «Піднімемо з землі дідівські хрести», автор пам’ятного знаку вдячності лікарям, які рятували майданівців, добровольців АТО та воїнів ЗСУ, постійний організатор дитячих таборів для дітей зі Сходу України в Карпатах.

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!